发新话题
打印【有30个人次参与评价】

本帖在上海话专区

提示: 该帖被自动屏蔽

回复 37#hkdd 的帖子

看了穷吃力八吃力,不过捺LG额爷爷啥地方宁侬好像唔没讲清爽。应该捺LG额爷爷啥地方宁,捺双胞胎额籍贯就应该填格个地方。.

引用:
原帖由 elvera 于 2009-12-30 08:29 发表
上海的确是移民城市,不同的是,当初的移民努力在这里扎根,融入这里;现在的移民,情绪不对~~~
对额,老点子从来呒没听到过中央(国民党执政时期)闹全中国额钞票才投了上海格种闲话,现在到处才是格种谬论,真额伐晓得啥宁散布出来额,格么奈哪能伐讲上海从解放以来为中国作出多少大额贡献啦?上海宁自家节衣缩食,基础设施倒欠了几十年,闹所有钞票上交国库?广东开放比上海早,全省所交额还呒没阿拉上海多,是啥额道理?
现在格帮子YP,就看到上海格2年发展迅猛就眼热,伊拉阿晓得上海伐是因为新中国牺牲自家额发展,否则伐要讲香港,当年额东京才伐是阿拉上海额对手啊!
上海只要中央放松一点,就能8全世界颜色看额城市。.

回复 52#chu 的帖子

就是搞伐清桑,查勒家谱再改成湖南宁。.

阿拉部门里头开始推广上海闲话,
老外学啦最起劲,有点腔调哦!.

引用:
原帖由 卯卯 于 2009-12-30 09:34 发表
有拧掼LZ拾只鸡蛋一刚  

窝一塌刮子玖朵花,统统高拆来了     

格只帖子写了清清爽爽是刚上海咸沃咯地方  

伐灰喜还要恶势组咯炒咸菜旁友伐要进来  
啥宁掼LZ臭鸡蛋额?阿拉快点多送几多花,登了上海是上海宁的才来送花噢,勿要酿迭只帖子拔hx啦!吼吼!.

引用:
原帖由 rose588 于 2009-12-30 09:58 发表

对额,老点子从来呒没听到过中央(国民党执政时期)闹全中国额钞票才投了上海格种闲话,现在到处才是格种谬论,真额伐晓得啥宁散布出来额,格么奈哪能伐讲上海从解放以来为中国作出多少大额贡献啦?上海宁自家节衣 ...
89年小DL当中一额议题。忙机忒有一个老宁,每年开春其头住了上海西郊宾馆,做撒拉??娘全国人民过年关。.

引用:
原帖由 mayflower 于 2009-12-30 10:07 发表
阿拉部门里头开始推广上海闲话,
老外学啦最起劲,有点腔调哦!
阿拉老外老板,勒BJ普通咸窝活了像模像样,到SH来一句也听伐懂,最后带勒两额字会美帝,“老外”。

好笑额寺,工厂勒松江,老外气要多一额翻译,英语-上海咸话-松江咸话,可逆反应。老外卸任哉搞清桑,中国话≠上海话≠松江话≠。。。,从此放弃学中文。.

引用:
原帖由 hkdd 于 2009-12-30 10:20 发表

阿拉老外老板,勒BJ普通咸窝活了像模像样,到SH来一句也听伐懂,最后带勒两额字会美帝,“老外”。

好笑额寺,工厂勒松江,老外气要多一额翻译,英语-上海咸话-松江咸话,可逆反应。老外卸任哉搞清桑,中国话≠ ...
哈哈!
偶对过坐额老外自家是英国宁,伊晓得上海闲话里头还有叫怪勿同发音
就像伊晓得伦敦音、苏格兰音、威尔士音等还是有区别哦‘
偶老佩服伊用上海话讲“静安寺”里头额”静“字发音哦,有点偶嗯哪(就是老派上海宁)讲额强调;阿拉发“静 jing",伊发“zing"音
伊讲是跟贴隔壁的老阿姨学哦,秘道浓的来勿得了.

阿拉办公室里几个老外,最流利咯上海诶沃是:“港督”、"脑子瓦特了"
因为上海同事道里经常格能打棚咯所以伊拉就喔得起厚搜来大家互相刚,嘻嘻哈哈,才伐会角着是恶意咯
倒是一只房间里咯某几根咸菜,听了要动气咯约撒,要伐开心咯一刚,各么酸来,刚伐起么就啧好少刚伐刚来
想伐到啊,诶沃又拆来了,咸菜刚阿拉搭牙角拧打成一片,浪落伊拉窥伐起同胞来。。。唉,组上海拧么介难噢.

偶爷爷上海本地宁,偶阿纳宁波宁
偶外公杭州富阳宁,偶外婆温州丽水宁
伊拉才远开八只脚,所以偶聪明

有额小老外,勒GZ 辰光,同寺胶伊“靓女”,到SH后,拜公色勒“靓楼",伊到东到西闷“靓女”靓楼”有撒伐一样。.

引用:
原帖由 hkdd 于 2009-12-30 10:11 发表

89年小DL当中一额议题。忙机忒有一个老宁,每年开春其头住了上海西郊宾馆,做撒拉??娘全国人民过年关。
是额呀,每年伊来,阿拉上海宁就讲:物价要跳一跳了。
另外,上海建设额经费,YP以为是全国来支援阿拉啊?真额是上海是属于奶牛晓得伐,才是靠卖地闹来额钞票,中央前头2年娘上海少交一眼,才建设成以陆家嘴为新标地额成果呀,就像一额大家庭,作娘额欢喜老大,要么欢喜会叫会吵额,老2最才古,既伐会叫还伐吵,还S要面子,中央伐蒙奈要蒙啥宁要?上海领导才欢喜好大喜功,伊拉去立了功劳了,阿拉上海老百姓苦呀,8全国人民骂,好像阿拉上海宁才应该滚,占了上海多少光一样。
格2年中央伐是对上海额优惠政策才收脱了吗(每年上交额钞票要8足,阿就是讲贴补弟弟、妹妹额钞票一定要阿拉上海全部来承担,比如四川啦,雪灾啦,民工子弟入学,外地宁全开放。。。。。。),所以现在上海想8上海宁福利,也8伐起呀!
真正苦额,还是上海老百姓!.

格只帖子有劲个。
窝是崇明格,老公格阿爷阿娘宁波格,阿爷阿娘格辈来格上海,算伐?伊生了南市老城厢。
打字切力额。copy .

窝爷是老一辈凤凰男,娘是随老一辈YP——外公外婆,来了小毛头额辰光到上海来额,窝生了四平路。窝LG是跟牢一拉爷娘(部队)9岁到上海额,LG小辰光去过额地方蛮多额,8过伊记大伐的了。.

阿拉窝里是宁波宁,阿爷一辈到上海来额,阿爸生勒宁波额。阿拉姆妈窝里,外公是萧山宁,外婆是鄞县人,阿拉姆妈生勒上海,算是绍兴宁还是上海人呢?我生勒上海,但是算起来还是宁波宁,是伐?.

上海闲话么股关的宁,会伐会勒此地窥得来昏股企。.

回复 68#cocoyangyang 的帖子

再看看叫lg一样册身伐.

回复 70#tracy2006 的帖子

我混进来呃窥窥

送花送花,啥柠多个鸡蛋啊,真是,我送送送花。.

na  架子婆叫侬回去困gao来,还野了外面去做啥?当心ju叉板

回复 47#海之蓝TB 的帖子

考王拉阿爸作侬板头。。。.

各么我阿来自我贾绍,我祖籍浙江温岭,现在属台州市。我爷勒四几年跟牢我姨夫到上海学桑意,我娘勒50年阿跟到上海,阿拉窝里兄弟姐妹四个哉桑勒上海,虽然阿拉爷娘到现在口音里还是温岭米道,但阿拉哉是一口上海嗨话。从小到度,没宁冈阿拉是乡华宁,阿拉小辰光冈领勿清颌宁哉是乡华宁,后来冈领勿清颌宁是戆巴子。

我嘎子婆是上海本地宁,老爹窝里勒真如,三十年代就到市区混营生了。伊倒是一直冈我是外邦宁,我从来勿桑气,我的确是外邦宁。为啥现在颌外邦宁嘎结棍,勿仅预备烧香赶出和尚,还要勿许上海宁冈上海嗨话,比日本宁还拉手。古话冈,士可杀,不可侮。是辰光,上海宁应当起来捍卫上海方言了。.

回复 78#小猪爸爸 的帖子

哈哈,侬爷阿是做木匠?伊面出木匠哦,侬爷算术很好的,阿拉窝里有个小温岭

引用:
原帖由 云雀 于 2009-12-30 21:09 发表
哈哈,侬爷阿是做木匠?伊面出木匠哦,侬爷算术很好的,阿拉窝里有个小温岭
侬冈得一眼勿错,我爷是家具厂颌,我窝里家具哉是阿拉爷做颌,我外公是做木雕颌。.

回复 80#小猪爸爸 的帖子

哈哈,吾佩服伊拉算术老好的,说温岭人最会算计了,中国犹太人,呵呵,至于木工生活堪称一绝。.

回复 75#云雀 的帖子

大勿料渠礤板,吉馒头叫伊帮窝打补丁。.

回复 80#小猪爸爸 的帖子

窥上起像自浙江东阳宁。.

回复 61#ROBYN 的帖子

真额寺一点阿伐谦虚呀。.

回复 84#cc_jill 的帖子

偶老实佛过.

特只贴子看了吾笑煞特了,不过看了也老吃力额。.

阿拉是正宗额上海县虹桥公社星联大队本地宁,现在属于徐汇区漕河泾开发区。.

回复 83#家有考王 的帖子

东阳宁。窝晓得有东阳木雕牢有名气额。窝里相有一副东阳宁雕额黄杨木雕(老货色)。

回复 68#cocoyangyang 的帖子

阿拉老公窝里公公是宁波宁,阿婆是本地宁,伊还算宁波宁。阿拉囡恩算起来是宁波宁平方了。 .

阿拉窝里是宁波镇海人。看了吃力煞忒了.

引用:
原帖由 家有考王 于 2009-12-30 22:18 发表
大勿料渠礤板,吉馒头叫伊帮窝打补丁。
对,男人热爱上海闲话的事业当前,岂能被小家所累

哦哟,叠样子冈闲话,吃力湿忒了。

看了窝也吃力。阿拉是本地轰度来侠啦宁。

阿拉兔子是宁波宁,伊额上海闲话老早子一塌糊涂,现在冈发冈发,就好点了。.

请教各位老法师,有宁门我,爷格孃孃上海咸话哪能讲?.

回复 93#sxm 的帖子

.

回复 93#sxm 的帖子

窝门古阿拉大大勒, 爷额娘娘应该叫婆婆额, 八古要似么结婚额, 就叫公公额(男额女额一样叫公公额),有种人家阿叫嫫嫫额, 喔唷, 当格眼字真真切力瑟勒.

我家祖祖辈辈是上海市中心人。这市中心是上海古代最繁荣的地方;也是上海地图的中心:在地图上量,到松江、青浦、嘉定、上海(城隍庙)各50里。.

回复 96#duzhip 的帖子

啥地方?.

引用:
原帖由 sxm 于 2009-12-31 09:02 发表
请教各位老法师,有宁门我,爷格孃孃上海咸话哪能讲?
饿小辰光伐怪滴亲格伐亲格,爷上投才叫阿奶、大大,再上起伐分男女才叫太太。.

回复 95#懒宝马克 的帖子 98#duzhip的帖子

谢谢噢,晓得了..

回复 96#duzhip 的帖子

人民广场?.

发新话题